Munkaügy

Könyvelés bérszámfejtés feladatok

Ha kérdései vannak a munkavállalók alkalmazásával kapcsolatban forduljon bizalommal munkatársainkhoz és vegye igénybe munkaügy szolgáltatásunkat. A munkaügy szolgáltatás szoros kapcsolatban van a bérszámfejtéssel, hiszen mind a kettő a gazdasági társaság foglalkoztatási gyakorlatának kialakításán, ellenőrzését és aktuális törvényi szabályozásnak megfelelő adminisztrációs feladatok elvégzésén dolgozik.

Ha saját vállalkozása van, akár egyetlen alkalmazott felvételével is számos plusz eldöntendő kérdés és feladat kerül fel az amúgy is zsúfolt teendőinek listájára. A munkaügyi szolgáltatás igénybevételével ezen kérdések megválaszolása érezhetően könnyebb lesz, hiszen képzett szakemberek tudására bízhatja magát.

A munkaügy elsődleges feladata, hogy munkahelyen olyan rendszert alakítsanak ki, amelyben a munkaerő hatékony és emberséges feltételek mellett való foglalkoztatása valósul meg. Az ő feladataik közé tartozik többek között a munkaügyi struktúra optimalizálása, munkaerő szükségletek kielégítésének megtervezése (pl. mennyi állandó alkalmazottra van szükség és mennyi alkalmi munkásra), a jövedelmek és munkabérek meghatározása.

A munkaügy olyan módon igyekszik összehangolni a munkaadó és munkavállaló igényeit, hogy az aktuális törvényi szabályozásoknak is megfeleljen. Tisztában vannak a munkavállaló foglalkoztatásával összefüggésben keletkezett bejelentési kötelezettségekkel, adminisztratív feladatokkal, fizetési kötelezettségekkel és hatósági ellenőrzések szabályaival és ezekről tájékoztatást tudnak nyújtani. Ellenőrzik a munkaügyi dokumentációk pillanatnyi állapotát, felhívják a figyelmet az esetleges elmaradásokra; segítenek az új alkalmazott beléptetésének vagy régi alkalmazott kilépésének adminisztratív feladataiban; alkalmazottak személyi anyagainak elkészítésében, módosításában.

Már említettük, hogy munkaügy és a bérszámfejtés munkáját nem lehet élesen elválasztani. A munkaügyi szolgáltatás során elvégzett feladatok, információk és összegzések továbbításra kerülnek a bérszámfejtőknek. Ez még egyszerűbben megvalósul, ha nem csak munkaügyi, hanem bérszámfejtési szolgáltatást is a Kontír Professional Kft.-nél vesz igénybe. A munkaügy elvégzi az alkalmazottak munkaidejének összesítését a munkaidő-nyilvántartás alapján, kiszámolja a fizetendő pótlék mértékét, és új munkatárs felvételénél segítséget nyújt akár a munkaszerződés megírásában is.

Bízza magát nyugodtan a Kontír Professional Kft.-re és vegye igénybe munkaügy szolgáltatásunkat! Ha bérszámfejtés és munkaügy szolgáltatásunkat egyszerre választja a munkavállalókkal kapcsolatos minden feladatot precízen elvégzünk és pontos tájékoztatást adunk róla!