Könyvelés

Könyvelőiroda: könyvelési szolgáltatás

Lehet spórolni a könyvelési költségeken? Egyáltalán érdemes? A vállalkozások pénzügyeinek könyvelése nehéz feladat, melyet nem könnyítenek meg a folyamatosan változó törvényi szabályozások sem. A hibás könyvelés adóbírságokat vonhat maga után, így egy megbízható könyvelő aranyat ér.

A könyvelő feladata a vállalkozások és cégek elmúlt időszakban lezajlott gazdasági eseményeinek aktuális törvényi szabályozásoknak megfelelő dokumentálása. Ez utóbbi azért is lényeges, mivel a törvény nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. Hibás vagy hiányos könyvelés esetén a cég adóbírsággal sújtható. Megbírságolt cégek pedig eleshetnek Európai Uniós és közbeszerzési támogatásoktól is.

A könyvelési szolgáltatás tartalma:

  • számlák aktuális jogszabályok szerint való kiállításának ellenőrzése
  • bizonylatok és számlák rögzítése
  • adatszolgáltatás és bevallások leadása az illetékes hatóságok felé
  • éves beszámolók, eredmény- és mérlegkimutatások elkészítése
  • megbízó cégvezető informálása a cég könyvelését érintő törvényi változásokról, vállalkozás esetleges működési szabálytalanságáról, korábbi könyvelési hiba felfedezéséről

Vannak olyan feladatok ezek között, amelyeket csak mérlegképes könyvelők végezhetnek el. A mérlegképes könyvelőknek nagyobb felelősségük van mivel üzletszerű számviteli szolgáltatást csak ők végezhet. A mérlegképes könyvelőknek külön felügyeleti szervük van, könyvelői jogköri tevékenységük megőrzése érdekében minden évben továbbképzéseken kell részt venniük, és szerepelnek a Pénzügyminisztérium által vezetett nyilvántartásban. A vállalkozások és cégek éves vagy féléves mérlegeit és beszámolóit, eredménykimutatásait csak ők készíthetik el és adhatják be, számviteli rendszer kialakítását és megvalósítását is ők végzik, befektetési döntések megalapozásában és hitelkockázati elemzések elkészítésében is segédkeznek.

Mindenki igyekszik olcsó könyvelési szolgáltatást találni, de fontos tudni, hogy a nagyon alacsony könyvelési díj bizony veszélyeket rejthet magában. Ha egy könyvelő nagyon olcsón dolgozik, félő, hogy sokkal több céget kell vállalnia és ilyen módon a mennyiség a minőség rovására fog menni. Ezen kívül az alacsony bevétel nem fedezi felelősségbiztosítás költségeit, mely garantálná, hogy a megbízó céget nem éri kár egy esetleges könyvelői hiba esetében sem.

A Kontír Professional Kft. felelősségbiztosítás mellett nyújt megbízható könyvelési szolgáltatást kedvező áron, így az Ön vállalkozása teljes mértékben biztonságban van mindenféle könyvelői hibából adódó bírsággal szemben. Forduljon bizalommal munkatársaink felé!