Bérszámfejtés

Könyvelés bérszámfejtés Budapest

Mit csinál egy bérszámfejtő? Mindenképpen szüksége van-e erre a vállalkozásnak? Egy jól működő, alkalmazottakkal rendelkező vállalkozásnak, cégnek nagy eséllyel szüksége van bérszámfejtőre, hiszen a folyamatosan változó adózási és bérszámfejtési szabályozásokkal egy laikus nehezen tud lépést tartani. Bérszámfejtő foglalkoztatható a cégen belül is, vagy a munka kiszervezhető külsős bérszámfejtéssel foglalkozó vállalkozónak vagy cégnek. A Kontír Professional Kft. megbízható bérszámfejtési szolgáltatást nyújt cégeknek és vállalkozásoknak!

Mindenek előtt érdemes tisztázni, hogy a bérszámfejtés és a könyvelés két teljesen különálló szolgáltatás. A könyvelés a külsős cégek számláinak rendezésével, dokumentációjával, könyvelésével foglalkozik. A bérszámfejtő ezzel szemben az adott cég munkavállalóinak, alkalmazottainak bérügyeit intézi.

A bérszámfejtő felel a céggel munkaviszonyban és megbízási jogviszonyban álló személyek munkabérének, jövedelmének, megbízási díjának számfejtéséért, az ezek után fizetendő járulék- és adófizetési kötelezettség megállapításáért, és az ezekkel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséért. A munkabér pontos elszámolásához hozzá tartozik a személyi jövedelemadó, társadalombiztosítási járulék meghatározása, levonása, továbbá a szabadság, túlóra, táppénz, gyerek után járó kedvezmények és egyéb bérkiegészítések elszámolása is. Ezen kívül a bérszámfejtő végzi a munkavállalók ki- és beléptetését; a csecsemőgondozási-, gyermekgondozási díj, gyermekápolási táppénz, illetve betegség miatti táppénz kérelmek elkészítését; továbbá a keresőképtelenség bejelentését is. Egy jó bérszámfejtő megbízható, folyamatosan képezi magát, figyelemmel kíséri a törvényi szabályozások változásait és titoktartással kezeli a rábízott adatokat.

Egy vállalkozás akár bérszámfejtő nélkül is boldogulhat, de nem érdemes kockáztatni. A jövedelmek és munkabérek körüli feladatokban és adózási kérdésekben elkövetett hibák esetén nem csak az alkalmazottak haragja garantált, hanem komoly bírságokat is kaphat a cég. Bérszámfejtő alkalmazható teljes állásban a cégnél, vagy a bérszámfejtés ki is szervezhető külsős cégnek, vállalkozásnak. Bérszámfejtés kiszervezésével megspórolhatóak a betanítás költségei; nem kell cégvezetőnek tartania a bérszámfejtő lebetegedésétől, munkahelyváltásától, továbbképzés miatti hiányzásaitól – tehát költségek spórolása mellett, kevesebb kellemetlenséggel is járhat.

A Kontír Professional Kft. kedvező áron végez megbízható bérszámfejtést irodáiban. Ha szívesen intézné cégének könyvelését és munkavállalói bérszámfejtését egy helyen, forduljon bizalommal munkatársainkhoz! A Kontír Professional Kft. országosan immár 3 nagyvárosban várja szolgáltatások széles körével a különböző cégeket és vállalkozásokat.