Adótanácsadás

Adó tervezés, adótanácsadás Budapest

Egy vállalkozás sikeressége szempontjából esszenciálisan fontos, hogy a megfelelő cégformát és adózási módot válassza. Az adóoptimalizálás lehetőséget biztosít arra, hogy a cégek és vállalkozások komoly összegeket takarítsanak meg legális módon. Laikusként nehéz eligazodni a folyamatosan változó adózási szabályozások között, de egy jól kvalifikált adótanácsadó segítségével gyerekjáték az egész. Az optimális működés érdekében ajánlott adótanácsadást igénybe venni.

Az adótanácsadó feladata, hogy a vállalkozás érdekeit, az aktuális adózási szabályozásokat, lehetőségeket és adókedvezményeket egyszerre figyelembe véve javaslatot tegyen a vállalkozónak a cégalapítás és működés során felmerülő adóügyi kérdésekben. Az adótanácsadó segít eldönteni, melyik cégforma és adónem a legjobb választás. Széles körű elméleti tudásával precíz felvilágosítást tud adni arra vonatkozóan, hogy vállalkozásunk hogyan jár a legjobban, hogyan minimalizáljuk a fizetendő adó mértékét a törvény adta keretek betartásával.

Az adótanácsadás és a könyvelési szolgáltatás nem ugyanaz, ezzel érdemes tisztában lenni. Bár sok esetben a könyvelő is tud alapvető adózási kérdésekben segíteni, mégsem az ő feladata, hogy az elméleti adóoptimalizálást segítse. A könyvelő dokumentálja a vállalkozással az elmúlt időszakban bekövetkezett gazdasági eseményeket az aktuális jogi szabályozásnak megfelelően — tehát ő a választott cégformának és adózási módnak megfelelő adminisztratív feladatok ellátását végzik.

Az adótanácsadás szolgáltatás tartalma:

  • tanácsadás adóügyi kérdésekben
  • adóoptimalizálás, adókalkulációk elkészítése és ezek ellenőrzése a döntés meghozatalához
  • képviseli az adózót adóügyi kérdésekben, többek között adóhatósági ellenőrzés során; adóellenőrzésre való előzetes felkészítés
  • adóellenőrzés utáni jogorvoslat elkészítése, esetleges fellebbezési eljárás segítése
  • pénzügyi kockázatelemzés készítése, adóügyi kockázat megállapítása
  • számviteli rend kidolgozásában való segítségnyújtás
  • adókedvezményekről, adóvisszatérítési és adómentes térítési lehetőségekről tájékoztatás nyújtása
  • adózási tervek és belső elemzések készítése, illetve adóbevallást is, ha szükséges
  • külföldi állampolgárokra vonatkozó hazai adózási kötelezettségek ismerete és tájékoztatás nyújtás

A Kontír Professional Kft. megbízható adótanácsadást nyújt kedvező áron. Irodáinkban magasan képzett munkatársak várják, hogy válaszoljanak kérdéseire. Adótanácsadás szolgáltatásunkra teljes garanciát is vállalunk, hogy vállalkozása teljes biztonságban legyen — így a mi hibánkból semmiképpen nem érheti Önt kár!